Uutisarkisto

XIII World Congress of Intensive and Critical Care Medicine

Special Fee to Register goes until 30th of June 2017 - so hurry up!

READ MORE - HERE!

First Announcement: next EfCCNa Congress 2019!

Suomen Kardiologisen Seuran järjestämää koulutusta

Suomen Kardiologinen Seura järjestää Helsingin Messukeskuksen Kokoustamossa 4.-6.10.2017 Syyskokouksensa. Tarjolla on ajankohtaista tietoa sydänpotilaan tutkimuksista ja hoidosta niin tieteen kuin kliinisen työnkin näkökulmasta, huomioiden myös muut erikoisalat, joita sydänpotilaiden hoidossa tarvitaan.

Syyskaudella 2017 on myös useita muita korkeatasoisia koulutustilaisuuksia ja kursseja sydän- ja verisuonitautien alalla. Lisätietoja ja koko koulutustilaisuustarjontaan on mahdollista tutustua nettisivuillamme www.fincardio.fi.

Welcome to the 1st Nordic Neurotrauma Conference, Nov 13-15 in Lund, Sweden!

The Scandinavian Neurotrauma Committee (SNC) is proud to present and initiate this multidisciplinary meeting place for clinicians and researchers interested in the exciting field of neurotrauma.

UÄ-kurssi 2018

Supersuosittu sydämen ultraäänikurssi pidetään taas 5. - 6.2.2018 Jorvin U2:n koulutustiloissa Espoossa. Julkaisemme koulutusohjelman ja avaamme ilmoittautumisen alkusyksystä. Kannattaa siis seurailla ilmoittelua nettisivuillamme!

2017 ANZICS Intensive Care Global Rising Star Programme

The Intensive Care Global Rising Star Programme aims to identify promising and innovative young clinician/scientists. The recipients will have the opportunity to present an overview of their past and on-going research activities during a dedicated symposium at the 42nd ANZICS/ACCCN Annual Scientific Meeting held on the Gold Coast, Queensland, Australia, 11 - 13 October 2017. During the symposium each recipient will present a lecture (25 minute lecture + 5 minute discussion). 

"Kuka hyötyy tehohoidosta?"

"Tehohoidolla tarkoitetaan tilannetta, jossa ihmisen elinjärjestelmä on vakavasti häiriintynyt, mutta häiriön uskotaan olevan tilapäinen ja hoidolla parannettavissa. Tehohoidon tulokset sekä potilaiden ennuste ovat parantuneet viime vuosikymmenen aikana, vaikka hoitoa tarvitsevat potilaat ovat iäkkäämpiä ja vaikeammin sairaita kuin aiemmin.

Väestön edelleen ikääntyessä tulemme tarvitsemaan tehohoitoon merkittävästi lisää hoitokapasiteettia, kuntoutusta ja jatkohoitopaikkoja. Riittämättömien resurssien vallitessa on siksi entistä tärkeämpää, että tehohoito kohdistuu niihin, joiden on mahdollista siitä hyötyä. Oikea potilasvalinta ja nopea hoidon aloitus ovat tehohoidon lopputulokseen eniten vaikuttavat tekijät.

Kriittisen sairauden ripeä tunnistaminen ja tehohoitoa seuraava intensiivinen kuntoutus ovat avainasemassa potilaan toipumiseen. Tehohoitokuolleisuus on Suomessa nykyään vain kuusi prosenttia ja lähes 90 prosenttia teho-osastolla hoidetuista potilaista selviää elossa sairaalasta..."

Lue koko artikkeli Turun Sanomista: http://www.ts.fi/mielipiteet/aliot/3505559/Kuka+hyotyy+tehohoidosta

World Health Assembly Side Event on Sepsis - Live Stream

On Wednesday, May 24th, the Global Sepsis Alliance, jointly with the German Ministry of Health and the International Alliance of Patients’ Organizations, will host the ‘WHA Side Event on Sepsis’ in Geneva, on the occasion of the World Health Assembly passing a resolution on sepsis, which was unanimously recommend by the WHO Executive Board. This will be a quantum leap in the fight against sepsis.

Uutta teknologiaa kokeiltiin Oulun Tehohoitopäivillä - palautetta kaivataan

Oulun Tehohoitopäivillä oli käytössä Viestiseinä-palvelu, jonka kautta luentojen osanottajat pystyivät ottamaan interaktiivisesti osaa tapahtumaan. Viestiseinän kautta kommentoitiin luentoja ja esitettiin luennoitsijoille kysymyksiä. Paneelikeskustelun aikana myös äänestettiin. Jokainen pystyi osallistumaan omalla kännykällään ja keskustelu kävikin välillä varsin vilkkaana.

Tehohoitoyhdistyksen 40-vuotisjuhla-apuraha

Suomen Tehohoitoyhdistys täyttää 40 vuotta syksyllä 2017!

Juhlavuotensa kunniaksi on STHY:n hallitus päättänyt myöntää 4 kappaletta kannustusapurahoja suuruudeltaan 1000 – 4000 euroa.

Apuraha voidaan myöntää tehohoitoon liittyvälle hyvälle tutkimus- tai kehityshankkeelle.  Hakija voi olla henkilö tai tutkimusryhmä.  Hakijan tulee olla ollut Tehohoitoyhdistyksen jäsen vähintään 2 vuotta.